201803.30
Off
0

CV-ketel onderhouden: eis van de verzekering

Net als dat je een auto regelmatig door een garage in de buurt laat onderhouden, is ook het onderhoud aan de CV-ketel noodzakelijk. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de verzekering! Wist je bijvoorbeeld dat je bij veel brandverzekeringen voor woningen verplicht bent om regelmatig CV-ketel onderhoud uit te laten voeren? Wanneer je dit onderhoud niet uit zou voeren, zou je zelf opdraaien voor de kosten die bij een brand in huis komen kijken. In dit artikel vertellen we je meer over de noodzaak van het uitvoeren van CV-ketel onderhoud. Een van de mogelijke gevolgen van achterstallig CV-ketel onderhoud is bijvoorbeeld dat de uitstoot van koolmonoxide toeneemt.

Noodzaak van CV-ketel onderhoud in huis

De onderdelen van de CV-ketel binnen je woning kunnen door de jaren heen gaan roesten of versleten raken. Ook kunnen de onderdelen verkeerd zijn ingesteld, waardoor de CV-ketel onnodig veel gas verbruikt of storingen veroorzaakt. Niet alleen is het vervelend als je met een CV-ketel storing te maken krijgt, ook kan het gevaarlijk zijn. In het bijzonder wanneer er bijvoorbeeld een gaslek rond de CV-ketel ontstaat. Door je CV-ketel regelmatig te laten onderhouden kan het risico op defecten aan de CV-ketel aanzienlijk verkleind worden. Ook kan men je tijdens het uitvoeren van CV-ketel onderhoud waarschuwen dat het mogelijk verstandiger is om voor een nieuwe CV-ketel te kiezen.

Energie besparen met CV-ketel onderhoud

Buiten de eis van de verzekeraar om, kan het uitvoeren van CV-ketel onderhoud om verschillende andere redenen interessant zijn. Wist je bijvoorbeeld dat je tot 5% op de energiekosten kunt besparen, als je de CV-ketel regelmatig laat onderhouden? Ook het ontluchten van de radiatoren helpt hierbij. Als er namelijk lucht in de leidingen zit, betekent dit dat er minder warmte vervoerd kan worden. Dit betekent dat er meer energie nodig is om je woning volledig te kunnen verwarmen.

Zeker zijn dat jouw ketel goed wordt onderhouden? Neem contact op met IQ-Duurzaam