201806.29
Off
0

Goedkope energie scoren

Energie is de laatste jaren een hot topic. Energie moet bespaard worden. En energie moet schoner, groener en duurzamer. De energietransitie van grijs naar groen is dan ook in volle gang. Maar ondertussen dien jij wel gewoon je rekeningen te betalen. Daarom vind je juist goedkope energie waarschijnlijk ook heel belangrijk. Gelukkig kun je tegenwoordig
groene én goedkope energie afnemen. En die heb je zo gevonden met behulp van online energievergelijkers!

Online energie vergelijken

Met een energie vergelijk op een vergelijkingswebsite als Energievergelijker.nl vind je eenvoudig groene energie die ook nog eens goedkoop is. Geef in het filter aan of je groen, grijs of een mix van groen en grijs wil. Vervolgens wordt het aanbod van energieleveranciers op je voorkeuren afgestemd en zie je direct de goedkoopste en tegelijkertijd groenste leveranciers bovenaan staan. Zo kun je toch je steentje bijdragen door groene stroom af te nemen én ben je geen dief van je eigen portemonnee. Win-win!

Energiebelasting omhoog

De overheid wil in 2018 maar liefst 1 miljard euro investeren in duurzame energie. Die investering wordt betaald door de energieconsument. Je betaalt namelijk belasting over elke kWh stroom of m3 gas die je gebruikt onder de noemer van Opslag Duurzame Energie. Er word steeds meer energie bespaard en minder verbruikt. Dat is natuurlijk bijzonder positief, maar daardoor gaat de belasting dus omhoog. Des te belangrijker is het financieel gezien om ieder jaar opnieuw de goedkoopste energieleverancier te vinden om maximaal te besparen!

Energie besparen

Natuurlijk is er nog een andere manier om je energierekening te verlagen op een duurzame manier: energie besparen. Vervang je oude koelkast voor een superzuinige nieuwe, isoleer je woning. En wist je dat warm water gemiddeld zo’n 10% van je energierekening bepaalt? Daar valt dus veel op te besparen, dus douche maximaal 5 minuten per keer en gebruik een waterbesparende douchekop. Zo zijn er nog tig manieren om energieverspilling te voorkomen. Vaak kom je met logisch verstand ook ver: laat de tv niet aanstaan als er niemand naar kijkt en schakel de verlichting uit in ruimtes die je verlaat. Happy savings!

Een lagere energierekening

Besparen is leuk! En het voordeel van besparen op energie is dat het ook nog eens heel eenvoudig is. Energievergelijkingswebsites hebben een enorm gebruiksgemak en maken switchen naar een groene én goedkope energieleverancier heel eenvoudig. Daarnaast is energie besparen ook helemaal niet lastig en is het gewoon een kwestie van je ervan bewust zijn en doen. Daarmee kun je een boel geld overhouden. Dat kun je wellicht weer gebruiken om meer ingrijpende energiemaatregelen te nemen, zoals het isoleren van je huis om op de wat langere termijn nóg meer energie te besparen en geld over te houden!