201707.27
Off
0

Informatie over het verhuren van een woning

Wanneer je een woning hebt die je tijdelijk niet bewoond, dan kan het interessant zijn om deze te verhuren. Door een woning te verhuren is de kans op krakers of een inbraak kleiner en kun je tegelijkertijd wat aan je woning verdienen! Het verhuren van je woning kan in de zomermaanden aan toeristen, of door het jaar heen aan studenten. Voor studenten kan het erg lastig zijn om aan geschikte woonruimte te komen. Studenten zijn er dan ook blij mee als je hun je woning te huur aanbiedt. Houd er rekening mee dat niet alle studenten geschikt zijn om je woning aan te verhuren. De een zal bijvoorbeeld baldadiger zijn dan de ander!

Hoe kan ik een huis verhuren?

Een huis verhuren is door de jaren heen steeds eenvoudiger geworden. Op internet vind je verschillende websites waarop deze mogelijkheid aangeboden wordt. Sommige van deze websites richten zich specifiek op studenten, anderen ook op toeristen en volwassenen. Een goed voorbeeld van zo’n website is Rooming.nl of AirBnb. Hierbij is Rooming geschikter voor de langere termijn en AirBnB juist voor de kortere termijn.

Lees vooraf goed wat de voorwaarden voor het verhuren van een huis zijn. Welke kosten moet je zelf betalen bij schade? Hoe zit het met de verzekeringen van de woning? Enzovoorts.

Let op de huurder van je woning

Besluit je om de woning te verhuren? Kijk dan vooraf altijd wie er in je woning komt wonen! In veel gevallen bepaal je zelf of de woning aan een bepaalde huurder wordt toegezegd door de organisatie die je woning te huur aanbiedt. Zo kun je zelf een selectie maken van betrouwbare en nette huurders. Je moet er immers niet aan denken dat huurders je woning beschadigen! Het is vaak mogelijk om je woning met inboedel te verhuren.