201808.27
Off
0

Prachtige oosterse lampen in uw nieuwe huis: goed idee?

Mijn vrienden, u heeft een nieuw huis gekocht. Maar er zijn nog geen meubelen. Er is nog geen interieur. A fresh new start. Je kunt helemaal opnieuw beginnen. Waarom zouden we niet beginnen met een Marokkaans of Arabisch interieur. Je hebt al jaren die Hollandse, die saaie ouderwetse eentonige stijl gehad. Waarom beginnen we dit keer niet wat exotischer?

Om een Marokkaans interieur voor elkaar te boksen heb je helemaal niet veel nodig. Het gaat om een paar items, een handvol interieur stukken die echt waarde toevoegen. Met een paar simpele toevoegingen heb je een super sfeervolle huiskamer. Pak je pen en papier neem wat aantekeningen, here we go.

Allereerst, de meest sfeer komt van… verlichting. Goed geraden ja. Dus je hebt goede sfeervolle lampen nodig. Goed, het Marokkaanse en Egyptische voetbal elftal presteerden belabberd op afgelopen WK voetbal, maar waar die gasten wel wereldkampioen in zijn, zijn lampen maken.

Tip #1 Ghalia: Oosterse hanglampen

Een hanglamp is onmisbaar mijns inziens. Je hebt een goede plafonniere nodig om sfeer te creëren wanneer het licht is en donker is. Egyptische lampen zien er al adembenemend uit, als ze uit staan, wanneer je ze aan schakelt in de avond komt een magische sprookjeswereld tot leven.

Goed dat is allemaal voor de huiskamer. Maar dan heb je waarschijnlijk ook nog een keuken en hier schieten veel Nederlandse huishoudens echt tekort. Je moet ook een sfeervolle lamp hebben in de keuken zeg ik je.

Tip #2 Ghalia: Oosterse tafellamp

Een tafellamp is handig, kan je zo plaatsen op de tafel, veel makkelijker te installeren dan bijv. een hanglamp.

Een laatste tip die ik dan nog zou willen meegeven is een vloerkleed. Bij voorkeur een Berber tapijt. Dat zijn prachtige heerlijke zachte tapijten uit de gebergtes van Marokko. Zeer fraai in combinatie met de lampen.