201707.27
Off
0

Tips bij het afsluiten van een woonverzekering

Bij de aanschaf van een nieuwe woning is een van de eerste dingen die je zou moeten doen, het afsluiten van een woonverzekering. Met een woonverzekering ben je beschermd tegen de hoge kosten voor het herstellen van brandschade, waterschade, ruitschade, enzovoorts. Ook niet onbelangrijk is dat de kosten voor het herstel van de schade die inbrekers aan je woning aanrichten vaak onder deze verzekering vallen. Reden genoeg om de juiste woonverzekering af te sluiten! Ook wanneer je momenteel al een woning hebt, kan het verstandig zijn om af en toe woonverzekeringen te vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Tip 1: woonverzekeringen online vergelijken

Een woonverzekering vergelijken is tegenwoordig heel eenvoudig. Waar men voorheen vaak naar een verzekeringsadviseur ging om verschillende verzekeringen te kunnen vergelijken, is dat tegenwoordig niet meer noodzakelijk. Er zijn verschillende vergelijkingstools, die je snel inzicht geven in de beste woonverzekering. Vooraf vul je een aantal gegevens over je woning, je leeftijd en je woonplaats in, waarna de vergelijkingstool de rest doet. Je kunt de verzekering vervolgens rechtstreeks vanuit de vergelijkingstool afsluiten.

Tip 2: let op de dekking van de woonverzekering

De goedkoopste verzekering is vaak absoluut niet de beste verzekering. Veel belangrijker is het om naar de dekking van een verzekering te kijken. Voor welke kosten ben je met een verzekering wel gedekt en welke kosten betaal je zelf bij een bepaalde verzekeraar? Je hoeft niet altijd voor de beste dekking te kiezen. Soms word je met zo’n verzekering voor kosten verzekerd, waarvan het zeer onaannemelijk is dat ze op zullen spelen.

Tip 3: pas je verzekering aan na een verhuizing

Mogelijk is je dekking niet voldoende wanneer je naar een andere woning verhuist. Denk bijvoorbeeld aan de verhuizing van een flat naar een losstaande woning aan een grote rivier. Zorg er om deze reden voor dat je voor je verhuizing bekijkt of het noodzakelijk is om je verzekering uit te breiden.