201805.16
Off
0

Tips bij het ontruimen van een woning

 Een woningontruiming is iets wat je niet elke dag doet. Het vergt een hoop planning, mankracht en ruimte om alles van de ene naar de andere plek te krijgen. Soms is het ook nog nadelig dat de spullen niet van jou zijn, omdat je ze hebt gekregen bijvoorbeeld uit een erfenis. Wat moet je nou doen als je een woning moet ontruimen. Hier een aantal tips. 

Planning 

Het is van belang om te van tevoren een goede planning te maken over hoe de woning leeggehaald gaat worden. Doordat je veel mensen en vervoersmiddelen nodig hebt voor alle spullen in het pand is een goede planning zelfs noodzakelijk. Door het allemaal op één dag te doen heb je minder stress en hoef je niet vaker terug naar het gebouw om er spullen uit te halen. Zo is het binnen no time leeg en klaar voor de volgende bewoner. Communiceer ook goed met de buurt wat je gaat doen, zo zijn zij op de hoogte en kunnen ze er rekening mee houden. 

Mankracht 

Zoals al eerder genoemd is dit een van de belangrijkste zaken bij het leeghalen van de woning. Het kost veel energie om alle spullen die in het huis staan eruit te halen. Zeker bij grote en lompe voorwerpen zoals kasten en bedden is het van belang dat er genoeg mensen zijn die je kunnen en willen helpen met het sjouwen. Ook is het van belang dat je de mensen vertrouwd die je helpen. Er zitten nogal wat spullen bij die van persoonlijke waarde zijn. Je wilt niet dat je deze kwijt raakt, of dat zo op een of andere manier bij een andere persoon opduiken. Zorg er dus voor dat je de mensen die je helpen goed kenT en ze kunt vertrouwen. 

De regio 

Het ligt aan de regio hoe makkelijk of moeilijk de ontruiming wordt. Heb je bijvoorbeeld een woningontruiming in  Amsterdam dan zal je daar veel moeilijker komen met een verhuis bus en genoeg materieel om alles het huis uit te halen dan in een klein dorpje met grote straten.