201805.16
Off
0

Tips voor het creëren van sfeer in je tuin

Als het weer lente wordt gaan we allemaal zo snel mogelijk naar de bouwmarkt om nieuwe spullen te halen voor in de tuin. Echter sommige delen van je tuin dien je al geplaatst te hebben voordat de lente begint. Denk hierbij aan de bloembollen die je tussen september en december in de grond moet zetten. Hier een aantal tips om te zorgen dat elke dag jouw tuin in bloei staat. 

Ontwerp je tuin 

Bij het maken van een ontwerp van je tuin is het belangrijk om alle facetten die je tuin heeft mee te nemen. Ook is het van belang dat je eens rustig gaat zitten en het uitstekend. Een tuinontwerp hoeft niet in een dag af, en je kunt er rustig over nadenken hoe je de tuin voor je zou zien. Je kunt het ontwerp zelfs nog een beetje aanpassen als er ineens nog een idee in je hoofd opkomt.  Het is best lastig om al de wensen van jou alleen en of met je partner te verwerken hierin. Denk ook goed na over de bruikbaarheid van je tuin. Dus zorg ervoor dat als je kids hebt deze ook lekker kunnen spelen in het gras of in de zandbak. En dat ze niet alleen een harde tegelvloer hebben, want als ze dan vallen liggen ze veel sneller open. Door het ontwerp uit te tekenen kun je veel makkelijker zien wat jouw tuin te bieden heeft. 

Speel met je bloembollen 

Door verschillende soorten bloemen en bloembollen te planten zorg je ervoor dat je in de lente een prachtig bloeiende tuin hebt. Het maakt ook uit wanneer je de bloembollen plant. Hoe eerder je ze plant, hoe eerder ze opkomen. Echter is het wel van belang dat de bloembollen alleen plant als de grond niet nat of bevroren is. Doordat er verschillende bloeiers, je hebt vroegbloeiers en laatbloeiers, met elkaar kunt planten zorg je ervoor dat je tuin er levendig en mooi uitziet.