201706.29
Off
0

Het vervangen van sloten, hoe wordt dat gedaan?

Een goede beveiliging van uw woning begint bij het plaatsen van de juiste sloten op ramen en deuren in huis. Helaas blijkt het vaak behoorlijk lastig te zijn om sloten zelf te vervangen, door de complexe onderdelen waaruit een slot is opgebouwd. Wij spraken met een slotenmaker uit Haarlem, die ons meer kon vertellen over het vervangen van sloten en de klussen die een woningbezitter hier zelf bij uit kan voeren. Deze slotenmaker uit Haarlem heeft zelf een jarenlange ervaring in het plaatsen van nieuwe sloten op ramen en deuren binnen woningen en bedrijfspanden.

Nieuwe sloten uitzoeken

Voordat de nieuwe sloten geplaatst kunnen worden is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken tussen verschillende soorten sloten. Er worden tegenwoordig dermate veel sloten aangeboden, dat het niet altijd even gemakkelijk is om de juiste keuze te maken. Een slotenmaker kan u hierbij helpen door de mogelijkheden aan u voor te leggen. Weet u bijvoorbeeld wat het verschil is tussen opleg- en insteeksloten voor ramen? Door vooraf verschillende sloten met elkaar te vergelijken kunt u de beste keuze voor het beveiligen van uw woning maken!

Sloten vervangen met een slotenmaker

Bij het vervangen van sloten zal een slotenmaker het oude slot voor u verwijderen. Het verwijderen van oude sloten kunt u vaak ook zelf doen, door vooraf een instructievideo of stappenplan op internet op te zoeken. In sommige gevallen is het voldoende om enkel de cilinder uit het slot te verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij u de cilinder wil laten vervangen voor een anti-kerntrekcilinder. Een anti-kerntrekcilinder beschermt u tegen kerntrekken, wat momenteel een van de meest voorkomende vormen van inbraak is.

Nadat het oude slot uit uw deur verwijderd is kan het nieuwe slot geplaatst worden. Soms zal het noodzakelijk zijn om een extra gat in de deurpost te maken als u bijvoorbeeld van een tweepuntslot naar een driepuntslot gaat.