201807.03
Off
0

We bouwen er weer op los!

Na de crisis van 2008 is de bouwsector nu bijna weer terug op het oude niveau van voorheen en dat is maar goed ook. Er is namelijk een woningtekort, en dat is vooral te merken in de grote steden. De stijging in de bouwsector is fijn, want zo wordt het woningtekort tegengegaan. Bovendien is het goed voor de werkgelegenheid gezien de groei aan vacatures in de bouw sector. Wat er dus voor zorgt dat werkloze bouwvakkers een grote kans hebben om bij een bedrijf in de bouw te gaan werken op korte termijn.

De groei was het grootst in de periode 2015 en 2016 met een groei van om de nabij 7%, de periode van 2017 en 2018 kent een groei van 4%. De EIB heeft een prognose waaruit blijkt dat het door zal blijven groeien met 2%, dus dat is erg positief.

Naast de nieuwbouw beschikken particulieren steeds vaker over de financiële middelen om huizen te verbouwen. Een gevolg hiervan is een stijging van klusser vacatures in Nederland. De woningbouwproductie is namelijk gestegen met 17%. De nieuwbouw heeft gezorgt voor 12% groei terwijl de herstel en verbouw activiteiten zelfs voor een groei van maarliefst 25% heeft gezorgt.

Dat klinkt allemaal heel positief en het zijn allemaal positieve cijfers maar dat is jammer genoeg niet zo, want de prijzen van de huizen stijgen dus ook. Zo blijkt dat starters zonder financiële hulp van bijvoorbeeld hun ouders moeite hebben met het verkrijgen van een hypotheek.